AGENDA

TERUG NAAR OVERZICHT
TVH INVESTEERT ANDERMAAL IN WAREGEM MET NIEUW DISTRIBUTIECENTRUM

TVH INVESTEERT ANDERMAAL IN WAREGEM MET NIEUW DISTRIBUTIECENTRUM

Algemeen / Gemaakt op maandag 29 januari 2024

TVH, de specialist in onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines, blijft groeien en investeert in een nieuw distributiecentrum voor zijn logistieke afdeling. De West-Vlaamse multinational zal uitbreiden met 50 000 m², waardoor het distributiecentrum met zijn 30 meter hoogte het grootste van TVH wordt. Doel is om het vanaf 2026 in gebruik te nemen. Deze uitbreiding bevestigt andermaal de verankering in Waregem.

De strategische expansie komt er in de eerste plaats om het groeiende volume aan bestellingen en leveringen op te vangen. Zo verdriedubbelde het aantal dagelijks verzonden pakketten van 8 000 in 2016 naar 27 000 in 2023.

CEO Dominiek Valcke benadrukt het belang van deze stap: "We willen met deze logistieke capaciteitsverhoging enerzijds een antwoord bieden op de huidige noden en anderzijds ons verder voorbereiden op de groeiende vraag. We slagen er momenteel heel goed in om vanuit Vlaanderen onderdelen te verzenden naar 180 landen. Lokaal uitbreiden om die processen verder op te schalen was dan ook een logische zet."

TVH streeft ernaar om het nieuwe pand vanaf 2026 in gebruik te nemen. Het kan later ook verder uitgebouwd worden met extra automatisering. Een brug over de weg zal de twee grootste logistieke distributiecentra van TVH in Waregem met elkaar verbinden.

Belang van duurzaamheid

Net zoals het hoofdgebouw ‘The Hub’, zal Plant T gebouwd worden met duurzame technieken. Ook met dit project wil TVH inzake duurzaamheidsstandaarden behoren tot de beste van de Europese klas.

Op de foto v.l.n.r.:
Tom Verbeke (TVH), Bart Reyntjes (TVH), Luc Rasschaert (TVH), Mark Oosterlinck (CFO TVH), Dominiek Valcke (CEO TVH), Peter Temmerman (Gedelegeerd bestuurder, Alheembouw), Egon Braem (Directeur Industrie, Alheembouw), Marc Jonckheere (TVH), Dries Goessaert en Xavier Beyens (Architecten- en Ingenieursbureau D'Hondt Beyens Goesaert)

*** Tekst: TVH - Daphné Lammens

Gerelateerd nieuws

TVH en Zoomlion slaan de handen in elkaar voor de distributie van onderdelen in de EU en Turkije

TVH en Zoomlion slaan de handen in elkaar voor de distributie van onderdelen in de EU en Turkije

Algemeen / Gemaakt op donderdag 8 februari 2024

Wereldwijde onderdelenspecialist TVH sloeg de handen in elkaar met Zoomlion, een van China's toonaangevende producenten van hoogwerkers. Via dit partnerschap, dat in september 2023 werd overeengekomen, is TVH een belangrijke distributeur geworden van onderdelen voor hoogwerkers van Zoomlion in Europa en Turkije.

LEES MEER
QUIZ ten voordele van 1000 km voor Kom op tegen Kanker

QUIZ ten voordele van 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Algemeen / Gemaakt op dinsdag 6 februari 2024

Dit jaar zullen acht moedige collega's van TVH Equipment en mateco IT tijdens het Hemelvaartweekend deelnemen aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, waarbij ze zichzelf fysiek uitdagen, elk minstens 125 km fietsen en fondsen werven voor het onderzoek naar kankerbestrijding.

Geef hen een boost en help hen om het startbedrag bij elkaar te sparen door deel te nemen aan deze quiz!

LEES MEER