Caps

AGENDA

Bestuur

De Raad van Bestuur bestaat uit de 10 ondernemers die mee aan de wieg stonden van de vzw. Zij maken deel uit van zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen, bovendien gespreid over het werkgebied van de vzw.
Aandachts- en actiepunten worden besproken tijdens de tweemaandelijkse vergadering van de Raad van Bestuur.

Voorzitter : Bram Lannoo – TVH

Ondervoorzitter : Peter Barbe - Publi Tony

Manu Tuytens - Concordia Textiles

Anna Vandoorne – Cebeo

Frédéric Cras - CRAS

Gauthier De Brabandere - Bandencentrale De Brabandere

Bart Vandemeulebroucke – Renson

Guy Leysen – Madelec

Annemie Verhelst - Ragolle Rugs

Wim Mahieu – Mahieu Cabling Services

Recent nieuws

Leon Renson (eSafe) krijgt grote internationale erkenning

Leon Renson (eSafe) krijgt grote internationale erkenning

Algemeen / Gemaakt op vrijdag 19 mei 2023

Het moduleerbaar pakketbrievenbussysteem eSafe Wall behaalde een iF Design Award 2023. Uit de bijna 11.000 inzendingen uit 56 landen, verkoos de 133-koppige jury met onafhankelijke experts van over de hele wereld de Wall als winnaar van de gerenommeerde designprijs in de categorie ‘building technology’. eSafe is het bedrijf van Leon Renson, zoon van. Sinds 1954 is de iF Design Award een erkend kwaliteitskeurmerk voor uitstekend design. Het merk iF Design staat wereldwijd bekend om uitstekende designprestaties en de iF Design Award is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld.

eSafe biedt een pakketbrievenbussensysteem voor meergezinswoningen, appartementen, bedrijven en handelszaken. De eSafe Wall biedt een oplossing op maat voor elke meergezinswoning of appartement. Dit ensemble met elektrische brievenbussen, pakketvakken, deurbellen en videofoon is moduleerbaar op basis van de beschikbare ruimte of de gewenste stijl, en verkrijgbaar in een kleuren naar keuze. Een beheerportaal verwittigt bij leveringen in de bussen en toont welke vakken bezet zijn en voor wie de levering bedoeld is.

Ook voor winkeliers biedt dit modulair systeem een oplossing. De winkelhouder hoeft zijn klant enkel een afhaalcode te bezorgen via e-mail zodat die zijn bestelling kan komen ophalen aan de pakketbus. Wie bovendien ook gekoelde producten wil ontvangen in of laten ophalen uit zijn pakketbrievenbus kan de eSafe Wall ook uitgerust worden met een koelingsmodule. Ook bedrijven kunnen hun receptie ontlasten met een eSafe Wall waar medewerkers hun online aankopen kunnen laten afleveren.

Brug tussen functionaliteit en design
Leon Renson (CEO eSafe) reageert begrijpelijkerwijs euforisch op de internationale erkenning. “Winst van de iF Design Award 2023 is een bevestiging voor eSafe dat wij succesvol zijn in het slaan van de brug tussen functionaliteit en design", zegt Renson junior. "Daar willen we steeds voor gaan. Elk gebouw heeft zijn brievenbus, wij maken daar graag een esthetische bus van waarin iedereen naast de brieven ook de pakjes kan ontvangen. Met de prijswinnende Wall bieden wij zowel voor meergezinswoningen en appartementen als voor commerciële gebouwen dé functionele designoplossing, en introduceren daarbij software en elektronica in de traditionele brievenbussector.”

Een pak eenvoudiger
De online verkoop kende de afgelopen jaren een boost. Maar de brievenbussen konden niet volgen. Online kopen is gemakkelijk, maar niet als je vervolgens toch de baan op moet om de aankoop op te halen. Daarom heeft eSafe er zijn missie van gemaakt om een oplossing te bieden - voor elk type gebouw - om brieven en pakjes 24/7 thuis geleverd én opgehaald te krijgen. Mét oog voor design, want de oprit of inkomhal is nu eenmaal het visitekaartje van elk gebouw.

De duurzame en roestvrije aluminium brievenbussen zijn ontwikkeld met oog voor stijl en detail, wat terugkomt in het strakke ontwerp en de weggewerkte sloten. De pakketbrievenbussen worden afgewerkt met een kwalitatieve poederlak en zijn beschikbaar in diverse kleuren.

LEES MEER
TVH VIERT 80STE VERJAARDAG VAN ZIJN OPRICHTER.

TVH VIERT 80STE VERJAARDAG VAN ZIJN OPRICHTER.

Algemeen / Gemaakt op dinsdag 16 mei 2023

Onderdelenspecialist TVH viert deze week de 80e verjaardag van zijn co-oprichter Paul Thermote. Het bedrijf voorzag voor alle medewerkers wereldwijd een traktaat. Paul zelf werd in de bloemetjes gezet met een boekje en video met leuke anekdotes van de TVH-medewerkers wereldwijd.

Om de oprichter op een originele en leuke manier te vieren, lanceerde het bedrijf een oproep naar anekdotes onder zijn medewerkers. De vele inzendingen werden gebundeld tot een boekje dat overhandigd werd door CEO Dominiek Valcke. Als kers op de taart werden deze ook verwerkt in een compilatievideo.

ACT WITH JOY
TVH is een wereldspeler, maar de familiale waarden blijven sterk aanwezig’, zegt Isabelle Van de Voorde, communicatieverantwoordelijke. ‘Het vieren van Paul’s verjaardag met alle medewerkers wereldwijd past heel sterk bij onze bedrijfscultuur, en dan vooral bij de waarde ‘Act with Joy’.

MENSELIJK & GEDREVEN
Uit de anekdotes die collega’s deelden, komt vaak de menselijkheid en gedrevenheid van Paul naar boven. ‘Het toont aan hoe betrokken hij is bij het bedrijf, ook nu nog’, gaat Isabelle verder. ‘Hij zit nog steeds mee aan tafel met de Raad van Bestuur, maar hij is ook nog vaak aanwezig op de werkvloer. Hij kent heel veel collega’s bij naam en hij slaat graag eens een praatje met de collega’s in verschillende afdelingen.’

Paul Thermote richtte, samen met Paul Vanhalst, in 1969 TVH op. 54 jaar later is het bedrijf  een wereldwijde speler in onderdelen voor material handling-, industriële, bouw- en landbouwmachines. TVH telt wereldwijd meer dan 5000 medewerkers.

LEES MEER