Caps

AGENDA

02/07/2022 kafee libertee: Weekendbar op Waregem-Zuid tot 2/7/2022 – achtertuin Vertimac

Kaart

Kaart bedrijvenpark Waregem Zuid

Op Bedrijvenpark Waregem Zuid geldt een snelheidslimiet van 70km/u. 

Ter hoogte van Brabantstraat 15, TVH moet u rekening houden met voetgangers die de weg oversteken. Daar is de maximum snelheid beperkt tot 50km/u. 

Wij rekenen op het verantwoordelijkheidsgevoel van elke weggebruiker. 

Recent nieuws

THE HUB BEKROOND TOT PROJECT VAN HET JAAR

THE HUB BEKROOND TOT PROJECT VAN HET JAAR

Mededelingen / Gemaakt op vrijdag 20 mei 2022

The Hub, de nieuwe hoofdzetel van onderdelenspecialist TVH in Waregem, heeft de Facility Award 2022 in de categorie ‘Project of the Year’ gewonnen. Deze award werd gisteren uitgereikt door Belgian Facility Association belfa en bekroont de meest innovatieve facilitaire projecten in België. TVH werd samen met zes andere projecten genomineerd en sleepte uiteindelijk de prestigieuze award in de wacht.

Luc Rasschaert (Director Facilities) nam de award in ontvangst: “Het winnen van deze award is een mooie erkenning voor alle collega’s die betrokken waren bij de bouw van het nieuwe hoofdgebouw ‘The Hub’. We zijn heel fier op wat ons team gerealiseerd heeft. Deze award is een bekroning op het harde werk van de laatste drie jaar en geeft ons een extra boost voor toekomstige projecten.”

NIEUWE HOOFDGEBOUW
The Hub is een gebouw van 13 000 m² en vormt de strakke, lichtrijke en eigentijdse oplossing voor het dreigende plaatsgebrek dat TVH ervaarde door zijn sterke groei. Bij het ontwerp ervan werd veel aandacht besteed aan comfort, ergonomie en efficiëntie. De talrijke toepassing van CO2-sensoren, temperatuurvoelers en regelingen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en ook het veelvuldig gebruik van geluidsabsorberende materialen dragen bij aan het comfort.

TVH EXPERIENCE CENTER
Het paradepaardje is te vinden op de benedenverdieping van het nieuwe hoofdgebouw: het TVH Experience Center. Dit unieke 1500 m² grote bezoekerscentrum dient in de eerste plaats om bezoekers wegwijs te maken in het aanbod, de services, de sfeer en de werkwijze van TVH. Door zijn interactieve karakter is het TVH Experience Center veel meer dan louter een uit zijn voegen gebarsten showroom. Zo kunnen bezoekers zelf een aantal games spelen en hun rijvaardigheid testen met een virtuele heftruck in een magazijn.

TVH won de award en haalde het daarmee van zes andere bedrijven met innovatieve gebouwen, zoals BNP Paribas Fortis, Deskalot, EVS, Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Parc 51 en het Universitair ziekenhuis Sint-Lukas (UCL).

LEES MEER
Jongeren maken kennis met ‘what’s next’ in West-Vlaamse bedrijfsleven

Jongeren maken kennis met ‘what’s next’ in West-Vlaamse bedrijfsleven

Algemeen / Gemaakt op zaterdag 14 mei 2022

Op 12 mei werd het officiële startschot van MNM What’s NXT gegeven in het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge. Drie dagen lang laten meer dan 60 West-Vlaamse bedrijven en organisaties zien hoe zij meebouwen aan een innovatieve en duurzame toekomst. MNM What’s NXT is een technologiefestival én uniek belevingsevent georganiseerd door onder meer Voka West-Vlaanderen, Stad Brugge, POM West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen. De bedoeling?  Jongeren laten zien en laten ervaren wat (de bloeiende en groeiende economie van) West-Vlaanderen hen te bieden heeft.
Als de provincie met de hoogste werkzaamheidsgraad, de laagste werkloosheid en de hoogste productiviteit, heeft West-Vlaanderen alles in huis om een absolute economische topregio in Europa te worden. Voeg daaraan toe: de West-Vlaamse speerpuntsectoren en sterke kennis- en onderwijsinstellingen in de provincie. Toch is de krapte op de arbeidsmarkt in West-Vlaanderen nijpend. Een van de grote prioriteiten voor West-Vlaamse bedrijven is dan ook het investeren in en het aantrekken van menselijk kapitaal, in het bijzonder jongeren. Alleen zo kunnen de bedrijven duurzaam transformeren en ook in de toekomst hun koppositie behouden en versterken.

Probleem? De vele troeven van West-Vlaanderen zijn nog veeleer onbekend bij jongeren, en dus ook onbemind. MNM What’s NXT moet daar verandering in brengen. Dit driedaagse belevingsevent laat zien wat voor topregio West-Vlaanderen is: niet alleen om te leren of te studeren, maar ook om te wonen, te werken en te leven.

West-Vlaanderen als troefkaart
Meer dan 60 grensverleggende West-Vlaamse bedrijven en organisaties tonen op de beurs welke innovaties en ontwikkelingen ze in huis hebben. Op donderdag en vrijdag staat het belevingsevent open voor jongeren van de derde graad secundair onderwijs. Voor studenten hoger onderwijs van binnen én buiten West-Vlaanderen wordt er op donderdag een afstudeerfeest georganiseerd. Tijdens deze avond kunnen studenten kennismaken met uitdagende jobs en lifehacks om succesvol van start te gaan. Ze worden er uitgedaagd om zelf de toekomst te helpen maken, geeft Steven Lemmens, nethoofd van MNM mee: “MNM daagt jongeren uit om na te denken over de wereld van vandaag én morgen”, aldus Lemmens. “Samen met Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen wil MNM jongeren klaarstomen voor een job, met toekomst, in een digitale wereld.”

Op zaterdag 14 mei verwelkomt MNM What’s NXT iedereen, jong en oud, die zich wil laten onderdompelen in de West-Vlaamse toekomstwereld. “Jongeren krijgen tijdens dit belevingsevent de kans om het kruim van onze West-Vlaamse high-end bedrijven te leren kennen”, vertelt Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen. “In onze contreien zijn heel wat gerenommeerde ondernemingen die wereldtop zijn. MNM What’s NXT maakt jongeren uit heel Vlaanderen warm voor de vele carrière- en doorgroeimogelijkheden in West-Vlaanderen.”

Een unieke kans voor bedrijven
De deelnemende bedrijven zijn  permanent op zoek naar het talent van de toekomst en kijken dus richting de jongeren. Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen, benadrukt het bijzondere van dit samenwerkingsverband en de unieke gelegenheid die dit biedt aan bedrijven om de innovatieve kant van West-Vlaanderen te laten zien: “Met MNM What’s NXT tonen we aan jong en oud hoe goed het leven, wonen, werken én studeren is in onze provincie”, aldus Mons. “Ondernemingen en kennisinstellingen zullen drie dagen lang vanuit hun sterktes heel wat innovaties en toekomstperspectieven op een laagdrempelige manier tonen en laten beleven. We zijn heel erg trots dat we dit evenement naar West-Vlaanderen hebben kunnen halen.”

info: De deelnemende bedrijven en organisaties zijn: Accent,  AZ Sint-Jan, AGC Glass Europe, Agristo, Alstom Brugge, Ardo, Aviko, AVR, Bits of Love, Braem, Bruynooghe, Cebeo, Citymesh, Clarebout, Danneels, CLdN, CNH, Wild van Textiel, Coopman Orona, Cronos aan de Leie, Deceuninck, ECS, EEG, Elindus, Fluvius, Howest, IGW, Jacops, KU Leuven, Lybover, Mateco, Metagenics, Nayan, Novy, Port of Zeebrugge, Randstad Group, Renson, Scott Automation, Skylux, Sol One, Stadsbader, Stas, Stow, Syntra, ScioTeq,  TE Connectivity, Televic, Tropicana Brands Group, UGent Campus Kortrijk, Umicore, Unilin, Vandewiele, Van Marcke, Vinci Facilities, Vitalo, Vives, Wallenius Wilhemsen Solutions, Westhoek en Westvlees.

LEES MEER