Caps

AGENDA

TVH opnieuw bekroond voor duurzaamheid!

TVH opnieuw bekroond voor duurzaamheid!

Algemeen / Gemaakt op vrijdag 1 juli 2022

Voor het dertiende jaar op rij sleept TVH het Voka Charter Duurzaam Ondernemen in de wacht. TVH is wereldspeler op het vlak van onderdelen en toebehoren voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines. “Duurzaamheid is deel van onze strategie sinds 2021 en we willen hier veel meer op inzetten”, aldus Frederik Hanssens, SHE Manager bij TVH.

Het Voka-duurzaamheidslabel gaat uit van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (oftewel SDG’s) van de Verenigde Naties. Voor elk doel moeten acties en concrete resultaten voorgelegd worden. “TVH werkt het hele jaar door aan die acties”, vertelt Frederik. “Tijdens de laatste audit kregen we de meeste lof voor onze recyclage-inspanningen, ergonomie voor medewerkers, en de uitbreiding van onze fleet aan en infrastructuur voor elektrische voertuigen.”

INTERNATIONALISERING
Daarnaast werkt TVH ook aan de verdere  internationalisering van zijn duurzaamheidsinspanningen. Er wordt bijvoorbeeld maandelijks afgestemd met de buitenlandse filialen. “Het is een sterk netwerk voor kennisdeling en continue verbetering”, duidt Anton Theunynck, Global Sustainability Manager bij TVH. “Zo tillen we duurzaamheid samen naar een hoger niveau. Dit sluit ook perfect aan bij onze ‘We Are One’ insteek.”

DE WEG NAAR SDG CHAMPION
TVH mag zich met het Voka Charter opnieuw voor drie jaar UNITAR SDG Pioneer noemen. Maar TVH mikt hoger. Anton: “In september wordt geëvalueerd of we doorgaan naar het volgende niveau van SDG Champion. Daarvoor zetten we extra in op onder meer kwantificeerbare resultaten en specifieke acties gebaseerd op een recente stakeholder assessment. Stay tuned!”

LEES MEER
Blue deal - steun voor waterbesparende investeringen!

Blue deal - steun voor waterbesparende investeringen!

Algemeen / Gemaakt op donderdag 30 juni 2022

Met het programma ‘Blue deal’ wil de Vlaamse Regering de droogteproblematiek op een structurele manier aanpakken met een verhoogde inzet van middelen en instrumenten. Via 'Blue deal' kunnen projecten bij Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) steun aanvragen voor investeringen in waterbesparing, droogtebestrijding en herstel van het grondwaterpeil die een besparing opleveren op het gebruik van drinkwater, grondwater en/of oppervlaktewater.

De steun bedraagt 20% voor een kleine en 10% voor een middelgrote onderneming op de aanvaarde investeringskosten van het project. Een kmo kan maximaal € 500.000 steun ontvangen. De aanvaarde projectkosten moeten minimum € 10.000 bedragen.

Het indienen van een steunaanvraag is mogelijk tot en met donderdag 7 juli. Wil je graag op de hoogte blijven van maatregelen in de Subsidiedatabank van VLAIO? Dat kan via de gratis Nieuwsbrief van de Subsidiedatabank.

LEES MEER
Leon Renson (eSafe) juicht de nieuwe postwet toe

Leon Renson (eSafe) juicht de nieuwe postwet toe

Mededelingen / Gemaakt op dinsdag 28 juni 2022

De postwet is vandaag aan een noodzakelijke update toe.
De modernisering van de wetgeving die minister Petra De Sutter vandaag doorvoert, zorgt er voor dat voortaan niet langer enkel brieven maar ook de levering van online bestelde pakjes mee in rekening worden gebracht. Zaakvoerder Leon Renson van eSafe (Belgische fabrikant van pakketbrievenbussen uit Waregem/Kruisem) juicht dit initiatief toe en ziet het als een logische en toekomstgerichte stap met de vele online bestellingen en thuisbezorgingen van pakjes, die al een flinke boost kregen in de afgelopen corona-periode. Leon Renson is de zoon van.

Al sinds de oprichting in 2016 speelt Leon Renson met e-Safe in op de trend van ‘intelligente’ thuisbestellingen, vooral dan om die pakjes op een efficiënte (goed voor de consument) en duurzame (goed voor het milieu) manier thuis bezorgd te krijgen, en zo het aantal af te leggen kilometers voor tweede leveringen of over en weer ritjes naar postpunt of locker tot een minimum te beperken.

“Dat er nu ook voor pakjesbussen wettelijke regels komen, is een goeie zaak,” aldus nog Leon Renson. “Het is een eerste stap richting pakjesbussen als de nieuwe standaard voor duurzamere thuisleveringen zonder die mis te lopen als je niet thuis bent. Dat betekent namelijk minder extra kilometers voor een tweede levering of om het pakje te gaan ophalen bij een ophaalpunt, en dus ook minder tijdverlies en extra uitstoot. Daarom focussen wij in ons assortiment heel sterk op pakketbrievenbussen op maat van elk type woning / gebouw: van individuele woning, over appartementen en kantoren en van elk type budget: van systemen met mechanische valkleppen voor een beveiligde levering tot pakketbussen met een ingebouwde videofoon om via Smartphone te kunnen openen wanneer een koerier aan de deur staat.”

LEES MEER
Nieuwe fase in de werken aan De Vlecht vanaf 4 juli.

Nieuwe fase in de werken aan De Vlecht vanaf 4 juli.

Mededelingen / Gemaakt op maandag 27 juni 2022

Vanaf maandag 4 juli start een nieuwe fase in de werken aan De Vlecht (op- en afrittencomplex E17 in Waregem). Deze fase zal duren tot 30 september. 

Vanaf maandag 4 juli werkt de aannemer op de brug en de aan de noordelijke kant, de kant van Waregem.

Hinder voor fietsers
De fietspaden op de brug van de Expresweg over de E17 worden afgesloten. Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de brug van de Wortegemseweg over de E17.

Hinder voor het openbaar vervoer
De bussen van lijnen 81 en 85 volgen een omleiding tijdens de werken. Op delijn.be/routeplanner vindt u actuele informatie over de hinder. Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief met actuele informatie over uw lijn.

Hinder voor het autoverkeer
Verkeer van Waregem naar Gent volgt een omleiding via de Expresweg (N382) tot aan het kruispunt met de Staatsbaan (N43). Daarna rij je via de Oudenaardestraat (N459) tot aan het op- en afrittencomplex van Kruishoutem (nr. 6) om richting Gent te rijden.

Verkeer van Anzegem naar Kortrijk of Waregem volgt een omleiding via de Tiegemberg/Kapellestraat (N494) en de Stijn Streuvelsstraat (N36) naar het complex van Deerlijk (nr. 4). Daar rij je ofwel de E17 op richting Kortrijk, ofwel via de Ringlaan (N36) en Kortrijkseweg/Gentseweg (N43) richting Waregem.

Voor de meest acutel info klik hier.


Verkeer van Waregem naar Kortrijk volgt een omleiding via de Expresweg (N382) tot aan het kruispunt met de Staatsbaan (N43). Dan rij je via de Staatsbaan (N43), de Ringlaan (N36) tot aan het op- en afrittencomplex van Deerlijk (nr. 4).

LEES MEER
IWZ GESPOT: FEELDS

IWZ GESPOT: FEELDS

Voorstelling / Gemaakt op donderdag 23 juni 2022

Feelds, opgericht in 2016, heeft eerst stevige fundamenten gelegd in supply chain, productontwikkeling, algemene organisatie en afzetmarkt.
Vanaf 2020 werd er op basis van die fundamenten een versnelling hoger geschakeld: de raad van bestuur werd uitgebreid, er werd een kapitaalverhoging doorgevoerd, en er werd volop geïnvesteerd in de groei, voornamelijk in de uitbouw van het salesteam met schitterende groeicijfers tot gevolg. Nu wordt nog een versnelling hoger geschakeld: een eigen gloednieuw distributiecentrum (met kantoren en showroom) werd in gebruik genomen en naast de groei in de breedte, maakt het bedrijf nu ook werk van groei in de diepte, met de overname van ForGrass.
Het premium kunstgras van Feelds is geschikt voor elk project, van landscaping tot residentiële toepassingen. Elke mogelijke toepassing heeft zijn specifieke wensen en technische vereisten.

LEES MEER
Callens: huurketels!

Callens: huurketels!

Mededelingen / Gemaakt op vrijdag 17 juni 2022

Wist je dat Callens naast haar activitetiten binnen warmte - en luchttechnieken ook huurketels ter beschikking stelt voor de klant?

Maar waarom huren?

  • opvangen van een piek in de productie
  • in afwachting van een nieuwe instiatllatie
  • ondersteuning tijdens herstelling/aanpassing bestaande installatie
  • overbruggen van onderhoudsperiode
  • testen van machine of productieproces

Huurketel weetjes:

  • momenteel 25 ketels up and running én er staan er nog heel wat op de planning voor de komende weken en maanden.
  • Gemiddelde duur van een installatie hangt af van het type ketel en welke capaciteit nodig is. Maar als het echt snel moet kan een ketel op 24u tijd volledig geïnstalleerd én opgestart worden.

Voro meer info: https://www.callens.eu/nl

LEES MEER