Caps
KBC
Axxi
Tentz
Marked

AGENDA

10/03/2020 LunchXposee over Futureproof verlonen
28/03/2020 RUN INTO THE ZONE 2020
11/05/2020 Basisopleiding bedrijfseerstehulp (16u)
29/05/2020 12:00 Opleiding reanimatie en gebruik van een AED-toestel
Speciaal lidgeldtarief voor STARTERS

Speciaal lidgeldtarief voor STARTERS

Voorstelling / Gemaakt op dinsdag 11 februari 2020

Omdat onze industriezone starters wil steunen geldt er vanaf nu een speciaal tarief voor startende bedrijven.

Starters (tot maximaal 3 jaar na opstartdatum van het bedrijf) kunnen lid zijn bij onze vereniging aan een tarief van 50 EUR per jaar. Zodra zij binnen deze termijn meer dan 3 werknemers hebben of zodra zij 3 jaar bestaan stappen zij over naar het gewone lidgeldtarief. Op die manier willen wij ervoor zorgen dat starters geen drempel ondervinden om deel te kunnen nemen aan opleidingen en infosessies. Zo kunnen zij tevens kennismaken met andere ondernemers die hen eventueel kunnen ondersteunen bij vragen. 

LEES MEER
Opleiding reanimatie en gebruik van een AED-toestel

Opleiding reanimatie en gebruik van een AED-toestel

Voorstelling / Gemaakt op maandag 10 februari 2020

Een AED (automatische externe defibrillator) , is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een circulatiestilstand als gevolg van hartfalen.
De AED toestellen zijn reeds op vele plaatsen aanwezig, maar heel weinig mensen weten wanneer en hoe ze ze moeten gebruiken. Daardoor dalen de overlevingskansen van eventuele slachtoffers. Wij willen ons bedrijvenpark en de bedrijven hartveiliger maken door op regelmatige basis kortdurende opleidingen aan te bieden voor ALLE werknemers, dit op een tijdstip waardoor zo weinig mogelijk werktijd in beslag wordt genomen en aan een tarief dat voor iedereen toegankelijk is. ALLE werknemers kunnen deze training volgen. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Direct reanimeren met een AED-toestel verdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer. 

LEES MEER
Algemene Vergadering/Nieuwjaarsreceptie IZ WaregemZuid - Verslag

Algemene Vergadering/Nieuwjaarsreceptie IZ WaregemZuid - Verslag

Voorstelling / Gemaakt op vrijdag 7 februari 2020

Op donderdagavond 6 februari  waren alle ondernemers van de zone uitgenodigd op de Nieuwjaarsreceptie die dit jaar plaats vond bij Matcars. Er werd een overzicht getoond van het voorbije jaar, maar er werd vooral veel aandacht besteed aan het komende jaar 2020 waarin onze Industriezone streeft naar de titel 'Meest groene IZ van Vlaanderen'. 

We doen dit door verschillende acties op te zetten :

  • Het aanbieden van de app Bike2Work aan de bedrijven op de zone is daar 1 van. Zo worden uw werknemers gestimuleerd om meer kilometers van hun woon-werk verkeer met de fiets af te leggen ipv met de wagen. Meer info vindt u via deze link  : https://www.biketowork.be/nl/home . Heeft u als bedrijf interesse om in te stappen in deze formule, stuur dan een mailtje naar annelies@bedrijvenparkmanagement.be, dan houden we u op de hoogte van het  verdere verloop.
  • Een tweede initiatief is het in kaart brengen van het energieverbruik van de bedrijven op de zone. Op die manier kunnen we nagaan of er oplossingen zijn voor uw bedrijf om CO2 te besparen, dit bijvoorbeeld onder vorm van relighting, zonne-energie, batterijen die voor langere tijd energie kunnen opslaan of uitswisseling van energie met andere bedrijven. Studiebureau ANTEA zal deze studie voor ons uitvoeren en u kan daar gratis aan deelnemen. De gegevens van uw bedrijf worden gescreend, daartoe hebben wij enkel uw toestemming nodig. Wil u deelnemen aan deze studie, dan vragen wij volgende 2 documenten ingevuld door te mailen naar annelies@bedrijvenparkmanagement.be. DOCUMENT 1 / DOCUMENT 2
LEES MEER
Basisopleiding bedrijfseerstehulp (16u)

Basisopleiding bedrijfseerstehulp (16u)

Activiteiten / Gemaakt op dinsdag 21 januari 2020

Een ongeval is sneller gebeurd dan je denkt! Binnen deze opleiding verkrijgt u de basis omtrent eerste hulp en hoe te reageren indien er zich een noodsituatie voordoet.
U bent als bedrijf ook verplicht (KB uit 2010) om een aantal personen in dienst te hebben die hulpverlener zijn. Na deze opleiding verkrijgt u het erkende attest van bedrijfseerstehulp. Na het volgen van deze basisopleiding (16 uur) is een jaarlijkse herhaling tevens een must/ vereiste. Enkel op die manier blijft de kennis vers in gedachten zitten.

Deze opleiding gaat door op maandag 11 mei en dinsdag 12 mei, telkens van 8u tot 17u in het bedrijvencentrum van Waregem, Kalkhoevestraat 1.

Kostprijs is 100 EUR (excl. BTW) per persoon voor leden van de vereniging. Niet leden betalen 200 EUR per persoon.

LEES MEER
RUN INTO THE ZONE 2020

RUN INTO THE ZONE 2020

Voorstelling / Gemaakt op maandag 13 januari 2020

De 4de editie van Run into the Zone gaat door op zaterdag 28 maart. De inschrijvingen zijn geopend! Via www.runintothezone.be kan u zich inschrijven om mee te lopen. Vanaf 10 personen schrijft u in als groep. Er is ook de mogelijkheid om een zichtbaarheidsformule te bestellen, zo komt uw bedrijf aan de hand van vlaggen en/of strandstoelen bij de bar in de kijker te staan. Deze formule is tevens ideaal om elkaar als team terug te vinden op de aankomst- en vertreklocatie bij Concordia Textiles. 

Dit jaar kan je kiezen tussen een parcours van 3 km, 6 km of 11 km. Dus trek die loopschoenen alvast aan en zorg dat je er klaar voor bent! 

LEES MEER
LunchXposee Future Proof verlonen

LunchXposee Future Proof verlonen

Voorstelling / Gemaakt op maandag 13 januari 2020

Op dinsdag 10 maart vindt een LunchXposee plaats over Future Proof verlonen.
Gezien personeel één van de keydrivers is om succesvol te zijn, is het voeren van een future proof HR-beleid cruciaal.
Deloitte komt toelichten hoe u op een duurzame wijze talent kan aantrekken en motiveren met financiële en niet financiële incentives, zonder de belangen van het bedrijf uit het oog te verliezen.

Het inspelen op  actuele trends en maatschappelijke uitdagingen, waaronder klimaatverandering en mobiliteit, is daarbij een must. Thema’s zoals vergroening van het wagenpark, alternatieve milieuvriendelijke vervoermiddelen zoals bedrijfsfietsen, telewerk, … staan vandaag hoog op de HR-agenda en komen dan ook aan bod. 

 

LEES MEER