AGENDA

TERUG NAAR OVERZICHT
Screendoekresten krijgen tweede leven als totebag

Screendoekresten krijgen tweede leven als totebag

Algemeen / Gemaakt op woensdag 29 mei 2024

Renson zet zich in voor duurzaamheid met een nieuw gadget: de exclusieve Renson-totebag. Deze tas biedt een duurzame oplossing door screendoekresten te hergebruiken, die ontstaan tijdens de productie van zonwering. Het initiatief combineert milieuvriendelijkheid met maatschappelijk engagement, aangezien de tassen worden vervaardigd door het maatwerkbedrijf 't Veer in Menen.

650 kg Afval Gerecupereerd

Tijdens de productie van op maat gesneden screens ontstaan er onvermijdelijk doekresten. Deze resten vormen de basis voor de nieuwe totebags, waarbij ongeveer 260 gram screendoekresten per tas wordt gebruikt. In 2024 zullen de eerste 2.500 totebags worden geproduceerd, wat neerkomt op een recycling van ongeveer 650 kilogram doekafval in de eerste fase van dit project. Leen Vermeir, supply chain manager bij Renson, benadrukt: “Dit is niet de eerste keer dat we afval uit onze productie circulair gebruiken. Voor Kom Op Tegen Kanker maakten we al soortgelijke toiletzakken.”

Een gadget dat perfect past bij Renson

De nieuwe Renson-totebag sluit naadloos aan bij de bedrijfswaarden van duurzaamheid en innovatief design, die centraal staan in hun assortiment van ventilatie, zonwering en outdoor living producten. De totebags zijn niet alleen functioneel en esthetisch, maar ook onderhoudsvriendelijk, waardoor ze een perfect voorbeeld zijn van Renson’s toewijding aan duurzame oplossingen.

Samenwerking met maatwerkbedrijf

Voor de productie van deze totebags werkt Renson samen met het maatwerkbedrijf 't Veer in Menen. In de confectieafdeling worden de 'groene' tassen zorgvuldig vervaardigd. Yoeri Vermeersch, productieverantwoordelijke bij 't Veer, vertelt: “Onze medewerkers vinden het een leuk project om aan mee te werken. Ook bij ons staat duurzaamheid hoog op de agenda. Het maken van deze producten en zo bijdragen aan een milieubewustere maatschappij juichen we dan ook toe.”

Renson’s nieuwe totebags zijn een prachtig voorbeeld van hoe afval omgezet kan worden in waardevolle, duurzame producten, terwijl ook maatschappelijke betrokkenheid wordt getoond.

Gerelateerd nieuws

TVH Equipment opent nieuw iconisch ‘Nest’ in Waregem

TVH Equipment opent nieuw iconisch ‘Nest’ in Waregem

Algemeen / Gemaakt op maandag 17 juni 2024

TVH Equipment heeft al zijn activiteiten in Waregem gecentraliseerd in een gloednieuw, state-of-the-art gebouw langs de E17. Dit gebouw, genaamd 'Het Nest', doet qua uiterlijk denken aan het iconische Olympisch stadion van Peking. Het management van TVH Equipment hoopt dat deze nieuwbouw bijdraagt aan verdere groei in de verhuur en verkoop van industriële machines.

 

LEES MEER
IWZ Gespot: Gearcraft

IWZ Gespot: Gearcraft

Algemeen / Gemaakt op woensdag 5 juni 2024

Gearcraft – Vanhoutte is een kleinschalige, familiale KMO met 17 toegewijde medewerkers. Hun missie is het leveren van de hoogste kwaliteit en precisie aan hun klanten, wat perfect wordt samengevat in hun slogan "all around precision". Bij Gearcraft draait alles om nauwkeurigheid.

LEES MEER