Caps
KBC
Tentz
Marked

AGENDA

16/11/2020 Opleiding hanteren kleine blusmiddelen (4u)
17/11/2020 12:00 tot 14:00 Reanimatie en gebruik van een AED toestel
27/03/2021 RUN INTO THE ZONE 2021
29/03/2021 08:00 tot 12:00 Bijscholing opleiding EHBO (4u)
TERUG NAAR OVERZICHT
Callens geeft zijn visitekaartje af in de Gentse nieuwe dokken

Callens geeft zijn visitekaartje af in de Gentse nieuwe dokken

Voorstelling / Gemaakt op vrijdag 11 september 2020

In het noorden van Gent rijst momenteel het woon- en leefproject De Nieuwe Dokken. Wat ooit de industriële spil van de stad was, krijgt nu vorm als duurzaam woongebied langs het water. Een van de belangrijkste duurzame voorzieningen voor het project is het warmtenet waaraan Callens meewerkte. De specialist in warmtetechnieken voorzag warmtewisselaars in de productiehallen van het nabijgelegen bedrijf, en tevens vaste klant, Christeyns. Daar capteren ze de restwarmte die er vrijkomt tijdens het productieproces om daarna, op een stabiele temperatuur, te vertrekken richting het warmtenet.

Christeyns is geen onbekende voor Callens. Het bedrijf, dat allerhande hygiënische producten maakt, rekent al vele jaren op de warmte-installaties van de vakspecialist om de productieprocessen van de nodige warmte te voorzien met onder andere stoom. Het nieuwe warmtenet maakt gebruik van een open architectuur. Afhankelijk van de vraag en het aanbod in de onmiddellijke omgeving, kunnen ook andere productiebedrijven zich aansluiten op het net en hun restwarmte aanbieden.

Een primeur voor België en omstreken
Gent is de eerste stad die zo’n allesomvattend project lanceert. DuCoop leidt er niet alleen de uitbouw van het warmtenet, maar staat ook in voor vergevorderde afvalwaterbehandeling en elektrische zonne-energie. Alles wordt beheerd in een cloudplatform met slimme algoritmes om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Deze technologische hoogstandjes brachten al heel wat nieuwsgierige Europese buurlanden naar Gent om inspiratie op te doen voor hun eigen duurzame toekomst.
 
Een artikel en foto uit Made in West-Vlaanderen

Gerelateerd nieuws

Veilig werken tijdens COVID-19: nieuwe Agoria-tool toont aan hoe ‘coronaproof’ uw bedrijf is

Veilig werken tijdens COVID-19: nieuwe Agoria-tool toont aan hoe ‘coronaproof’ uw bedrijf is

Voorstelling / Gemaakt op donderdag 24 september 2020

Past uw onderneming nog steeds de juiste afstands- en hygiënemaatregelen toe? Overlegt u met de interne overlegorganen? Krijgen ook bezoekers en aannemers voldoende informatie? Agoria’s nieuwe CIRS-tool (Covid Industry Risk Scan) biedt u een handige houvast om uw bedrijf en alle mensen die er komen maximaal te beschermen tegen de risico's van het coronavirus. Al meer dan 170 bedrijven vulden de scan in. Doe HIER de test voor uw bedrijf!

LEES MEER
G&V lanceert gezond en trendy shopconcept : Breakpoint

G&V lanceert gezond en trendy shopconcept : Breakpoint

Voorstelling / Gemaakt op vrijdag 11 september 2020

Vanuit de visie dat wijzigingen op de markt opportuniteiten zijn, besloot G&V Energy Group zijn klassieke petrol shops te differentiëren tot aangename, trendy locaties waar klanten met plezier stoppen voor een gezonde break, leuke lunchafspraak of meeting point met zakenrelaties onderweg. 
De huidige 26 shops (allen gelegen bij een tankstation van de groep), waarvan 1 gevestigd op Industriezone Waregem Zuid, zullen in de toekomst omgetoverd worden tot een plaats waar mensen niet alleen halt houden om te tanken maar evengoed om een gevarieerd ontbijt, lichte lunch of gezond tussendoortje te nemen.
 

LEES MEER