AGENDA

TERUG NAAR OVERZICHT
TVH Equipment opent nieuw iconisch ‘Nest’ in Waregem

TVH Equipment opent nieuw iconisch ‘Nest’ in Waregem

Algemeen / Gemaakt op maandag 17 juni 2024

TVH Equipment heeft al zijn activiteiten in Waregem gecentraliseerd in een gloednieuw, state-of-the-art gebouw langs de E17. Dit gebouw, genaamd 'Het Nest', doet qua uiterlijk denken aan het iconische Olympisch stadion van Peking. Het management van TVH Equipment hoopt dat deze nieuwbouw bijdraagt aan verdere groei in de verhuur en verkoop van industriële machines.

TVH Equipment deelt dit al iconische, volledig ronde gebouw met mateco IT, een wereldwijde aanbieder van geavanceerde technologische oplossingen voor de mateco groep. mateco IT ondersteunt mateco wereldwijd met digitale oplossingen voor de verhuur van hoogwerkers, vorkheftrucks en verreikers, en de verkoop van nieuwe en tweedehands machines.

TVH Equipment heeft zes vestigingen verspreid over heel België. De verkoopafdeling handelt zowel in binnen- als buitenland in nieuwe en tweedehands heftrucks, hoogwerkers, magazijntoestellen en laadbruggen. De verhuurafdeling focust zich op de korte- en langetermijnverhuur, inclusief service en onderhoud. Tot slot biedt TVH Academy een breed aanbod aan bestuurderstrainingen en veiligheidsopleidingen.

Het nieuwe onderkomen van TVH Equipment en mateco IT is een ontwerp van DEMO Architecten en werd gerealiseerd door Stadsbader en Willy Naessens Group. Vanwege de ronde vorm en de opvallende zonnewering, die doet denken aan een vogelneststructuur, werd het gebouw intern 'Het Nest' genoemd. In lijn met dit thema zijn de vergaderzalen vernoemd naar verschillende vogelsoorten, verwijzend naar de ideeën die tijdens vergaderingen 'uitgebroed' worden. De bouwfase liep van augustus 2021 tot april 2024. Inmiddels zijn de medewerkers naar hun nieuwe werkplek verhuisd.

Meer efficiëntie

Tot voor kort waren de verschillende diensten van het hoofdkantoor van TVH Equipment in Waregem verspreid over meerdere gebouwen. "Nu we alles gecentraliseerd hebben op één locatie, kunnen we onze unieke 360°-service aan onze klanten verder uitbouwen en tegelijk onze ecologische voetafdruk sterk verlagen," zegt CEO Kristof Coudenys.

Het gelijkvloers van Het Nest wordt volledig ingenomen door het indrukwekkende atelier en het centraal gelegen magazijn. De grote raampartijen in de 33 sectionale poorten garanderen naast veel natuurlijk licht ook een optimale connectie met de eerste verdieping, waar de bureaus van de technische dienst, HR en de preventiedienst onderdak hebben gevonden. De binnenring in glas zorgt voor maximaal visueel contact. De fraaie binnentuin is ideaal voor informele meetings.

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst

De nieuwste technieken op het vlak van duurzame architectuur hebben geleid tot een Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG), met veel innovatieve en milieuvriendelijke elementen:

 1. Baanbrekend ontwerp: Een rond gebouw bleek de ideale manier om de verbondenheid tussen de medewerkers letterlijk vorm te geven en de veelvuldige onderlinge contacten te faciliteren. De kortere loopafstanden tussen afdelingen die vaak samenwerken, geven de efficiëntie een flinke boost.
   
 2. Overvloedig glas: Het vele glas creëert extra visuele verbindingen tussen de collega's en draagt bij aan een open, toegankelijke, inspirerende en coöperatieve omgeving.
   
 3. Hernieuwbare energie: Een BEO-veld (Bodem Energie Opslag) van 400.000 m³ staat integraal in voor de verwarming en koeling van het gebouw. 144 geothermische aardwarmtewisselaars laten toe om tot op een diepte van 58 meter warmte of koude (naargelang het seizoen) met de bodem uit te wisselen. Zo verlaagt TVH Equipment zijn ecologische voetafdruk met 106.000 kg CO² per jaar. Daarnaast is er ook een uitgebreid zonne-energiesysteem en een ingenieus buffersysteem voor regenwater met een capaciteit van 400.000 liter.
   
 4. Aandacht voor biodiversiteit: Rondom het gebouw vinden 80.000 honingbijen in twee kasten hun habitat. In de grote binnentuin viel de keuze bewust op gemengde inheemse struiken.
   
 5. Zonnewering op maat: Een slimme zonnewering verhoogt de energie-efficiëntie en het comfort in het gebouw. De rasterstructuur past zich aan de stand van de zon aan en biedt altijd de juiste schaduw, rekening houdend met de seizoenen.

TVH Equipment's nieuwe hoofdkwartier symboliseert niet alleen hun inzet voor innovatie en duurzaamheid, maar zet ook een nieuwe standaard voor toekomstige ontwikkelingen in de industriële sector.

Tekst en beeld: Made-In WestVlaanderen

Gerelateerd nieuws

Overlijdensbericht Paul Van Damme

Overlijdensbericht Paul Van Damme

Algemeen / Gemaakt op woensdag 17 juli 2024

Met grote droefenis delen wij u mee dat Paul Van Damme, Medeoprichter van de firma Kranzle en Van Damme, is overleden op vrijdag 12 juli.

LEES MEER
Renson voorziet Belgische kust van gratis zonnecrème

Renson voorziet Belgische kust van gratis zonnecrème

Algemeen / Gemaakt op maandag 8 juli 2024

Op zes locaties langs de Belgische kust vind je deze zomer Renson ‘smotspots’ of zonnecrèmedispensers. De fabrikant in zonwering ging daarvoor in zee met Sundo. Het doel? Strandgangers bewust maken van het belang om niet alleen zichzelf maar ook hun woning te beschermen tegen de ongewenste effecten van de zon.

Met elke portie zonnecrème die je neemt aan één van deze dispensers, steun je bovendien de Stichting tegen Kanker.

LEES MEER