Caps

AGENDA

TERUG NAAR OVERZICHT
THE HUB BEKROOND TOT PROJECT VAN HET JAAR

THE HUB BEKROOND TOT PROJECT VAN HET JAAR

Mededelingen / Gemaakt op vrijdag 20 mei 2022

THE HUB BEKROOND TOT PROJECT VAN HET JAAR

Gerelateerd nieuws

Leon Renson (eSafe) juicht de nieuwe postwet toe

Leon Renson (eSafe) juicht de nieuwe postwet toe

Mededelingen / Gemaakt op dinsdag 28 juni 2022

De postwet is vandaag aan een noodzakelijke update toe.
De modernisering van de wetgeving die minister Petra De Sutter vandaag doorvoert, zorgt er voor dat voortaan niet langer enkel brieven maar ook de levering van online bestelde pakjes mee in rekening worden gebracht. Zaakvoerder Leon Renson van eSafe (Belgische fabrikant van pakketbrievenbussen uit Waregem/Kruisem) juicht dit initiatief toe en ziet het als een logische en toekomstgerichte stap met de vele online bestellingen en thuisbezorgingen van pakjes, die al een flinke boost kregen in de afgelopen corona-periode. Leon Renson is de zoon van.

Al sinds de oprichting in 2016 speelt Leon Renson met e-Safe in op de trend van ‘intelligente’ thuisbestellingen, vooral dan om die pakjes op een efficiënte (goed voor de consument) en duurzame (goed voor het milieu) manier thuis bezorgd te krijgen, en zo het aantal af te leggen kilometers voor tweede leveringen of over en weer ritjes naar postpunt of locker tot een minimum te beperken.

“Dat er nu ook voor pakjesbussen wettelijke regels komen, is een goeie zaak,” aldus nog Leon Renson. “Het is een eerste stap richting pakjesbussen als de nieuwe standaard voor duurzamere thuisleveringen zonder die mis te lopen als je niet thuis bent. Dat betekent namelijk minder extra kilometers voor een tweede levering of om het pakje te gaan ophalen bij een ophaalpunt, en dus ook minder tijdverlies en extra uitstoot. Daarom focussen wij in ons assortiment heel sterk op pakketbrievenbussen op maat van elk type woning / gebouw: van individuele woning, over appartementen en kantoren en van elk type budget: van systemen met mechanische valkleppen voor een beveiligde levering tot pakketbussen met een ingebouwde videofoon om via Smartphone te kunnen openen wanneer een koerier aan de deur staat.”

LEES MEER
Nieuwe fase in de werken aan De Vlecht vanaf 4 juli.

Nieuwe fase in de werken aan De Vlecht vanaf 4 juli.

Mededelingen / Gemaakt op maandag 27 juni 2022

Vanaf maandag 4 juli start een nieuwe fase in de werken aan De Vlecht (op- en afrittencomplex E17 in Waregem). Deze fase zal duren tot 30 september. 

Vanaf maandag 4 juli werkt de aannemer op de brug en de aan de noordelijke kant, de kant van Waregem.

Hinder voor fietsers
De fietspaden op de brug van de Expresweg over de E17 worden afgesloten. Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de brug van de Wortegemseweg over de E17.

Hinder voor het openbaar vervoer
De bussen van lijnen 81 en 85 volgen een omleiding tijdens de werken. Op delijn.be/routeplanner vindt u actuele informatie over de hinder. Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief met actuele informatie over uw lijn.

Hinder voor het autoverkeer
Verkeer van Waregem naar Gent volgt een omleiding via de Expresweg (N382) tot aan het kruispunt met de Staatsbaan (N43). Daarna rij je via de Oudenaardestraat (N459) tot aan het op- en afrittencomplex van Kruishoutem (nr. 6) om richting Gent te rijden.

Verkeer van Anzegem naar Kortrijk of Waregem volgt een omleiding via de Tiegemberg/Kapellestraat (N494) en de Stijn Streuvelsstraat (N36) naar het complex van Deerlijk (nr. 4). Daar rij je ofwel de E17 op richting Kortrijk, ofwel via de Ringlaan (N36) en Kortrijkseweg/Gentseweg (N43) richting Waregem.

Voor de meest acutel info klik hier.


Verkeer van Waregem naar Kortrijk volgt een omleiding via de Expresweg (N382) tot aan het kruispunt met de Staatsbaan (N43). Dan rij je via de Staatsbaan (N43), de Ringlaan (N36) tot aan het op- en afrittencomplex van Deerlijk (nr. 4).

LEES MEER