Caps
KBC
Tentz
Marked

AGENDA

26/03/2022 RUN INTO THE ZONE 2020
TERUG NAAR OVERZICHT
Gaverbeek weer zichtbaar als groene poort tot hippodroom

Gaverbeek weer zichtbaar als groene poort tot hippodroom

Algemeen / Gemaakt op donderdag 23 september 2021

Het project om de Gaverbeek opnieuw zichtbaar te maken, krijgt aan de vooravond van Waregem Koerse een eerste concrete invulling. De ‘poort tot de hippodroom’ wordt een groene, uitnodigende plek waar het aangenaam vertoeven is. Stad Waregem slaat voor dit project de handen in elkaar met de Vlaamse Milieumaatschappij en Intercommunale Leiedal.

In Waregem krijgen enkele sites langs de Gaverbeek de komende jaren een fikse opknapbeurt: de ingang van en het traject langs de hippodroom, het Spei en het Jeugdeiland. Het is de bedoeling om de Gaverbeek opnieuw zichtbaar te maken en de belevingswaarde voor inwoners en passanten te verhogen.

Tegen Waregem Koerse 2022

De timing voor het eerste, ambitieuze project werd niet toevallig gekozen. Is Waregem Koerse immers niet het uithangbord van de Gaverbeek? De werken starten na onze hoogdag van het jaar en moeten voltooid zijn voor Waregem Koerse van volgend jaar.

Wat nu oogt als een schrale parkeerplek zal in de toekomst een groene ‘poort tot de hippodroom’ worden. Door de Gaverbeek op die beroemde locatie opnieuw zichtbaar te maken en in ere te herstellen, hoopt de stad niet alleen de verbinding tussen het centrum en de hippodroom te versterken, maar ook een nieuwe, kwalitatieve publieke ruimte te creëren.

Gewapend tegen klimaatveranderingen

Tegenwoordig zetten alle partijen stevig in op het herstel van waterlopen. Zo was Intercommunale Leiedal de jongste jaren druk bezig met het opstellen van een integrale visievorming voor het hele stroomgebied van de Gaverbeek. Dat gebeurde in samenwerking met de betrokken gemeenten en andere externe partijen zoals de Vlaamse Milieumaatschappij. Onder meer wonen, werken, ontspannen, en landgebruik kwamen aan bod. De achterliggende ambitie? De Gaverbeek uitbouwen tot een klimaatbestendige beekvallei om beter gewapend te zijn tegen toekomstige klimaatveranderingen.

Gerelateerd nieuws

WhatsApp groep onder ondernemers ter versterking van sociale controle

WhatsApp groep onder ondernemers ter versterking van sociale controle

Algemeen / Gemaakt op maandag 2 mei 2016

Naar aanleiding van een aantal inbraken/inbraakpogingen op het bedrijvenpark neemt vzw Bedrijvenpark Waregem Zuid het initiatief om een WhatsApp groep op te starten waarop verdachte omstandigheden kunnen worden gemeld.

LEES MEER
Renson in de kijker met de Camargue in Milaan

Renson in de kijker met de Camargue in Milaan

Algemeen / Gemaakt op donderdag 14 april 2016

Voor het derde jaar op rij verzamelen alle grote spelers op het vlak van internationaal design zich deze week in het Palazzo Litta van Milaan, en dit ter gelegenheid van de Design Week. Als spin-off van de “‘Salone del Mobile”-beurs, huisvest dit fascinerende stukje baroque architectuur in het centrum van Milaan een tentoonstelling rond het thema ‘traditie & technologie’. Als één van de partners pakt Renson op deze tentoonstelling uit met de Camargue, een innovatieve terrasoverkapping met roteerbare aluminium lamellen in het dak.

LEES MEER