Caps
KBC
Tentz
Marked

AGENDA

28/01/2022 AV + NIEUWJAARSDRINK
26/03/2022 RUN INTO THE ZONE 2020
Coronamaatregelen voor ondernemers: update 6 december

Coronamaatregelen voor ondernemers: update 6 december

Mededelingen / Gemaakt op maandag 6 december 2021

Het Overlegcomité besliste (nog maar eens) over een verstrenging van de coronamaatregelen. Dit zijn de maatregelen die gevolgen hebben voor jou als ondernemer.

Je organiseert events of bijeenkomsten:
private bijeenkomsten:
geen wijzigingen.

Publieke bijeenkomsten binnen:
Zittend, CST (vanaf 50 bezoekers), mondmasker.

Dit weekend mogen publieke binnenevenementen nog doorgaan met maximaal 4.000, vanaf maandag 6 december wordt dat verlaagd tot maximaal 200 aanwezigen

publieke bijeenkomsten buiten:
geen wijzigingen, zij mogen dus blijven doorgaan (ook kerstmarkten) mits mondmasker, CST en toelating van de lokale overheid. De lokale overheid kan die dus verbieden

Je hebt een handelszaak of bioscoop:
In bioscopen wordt een limiet van 200 personen per zaal ingevoerd, en moet 1,5m afstand gehouden worden tussen de gezelschappen.

Er komt geen beperking op het aantal personen die samen mogen winkelen

Wat verandert er op je werkvloer?
De regels inzake verplicht telewerk blijven van toepassing.
Teambuildings en bedrijfsfeesten verboden, zowel binnen als buiten
Check hier de huidige regels als één of meerdere van je medewerkers in quarantaine moeten.

Je bent actief in de horeca en/of het nachtleven
geen wijzigingen: dus behoud van maximum 6 personen per tafel én sluitingsuur om 23u.

Je hebt schoolgaande kinderen:
Kleuter – en lager onderwijs: de kerstvakantie wordt met één week vervroegd, en start dus al op 18 december.
Secundair onderwijs verloopt hybride (50% van de lessen verloopt dus online).
Klassen zullen al in quarantaine moeten gaan vanaf 2 besmette leerlingen (nu is dat nog 3)
Verplichting om een CO2-meter te plaatsen. Vanaf 900 ppm moeten extra maatregelen genomen worden, vanaf 1200 ppm moet de klas verlaten worden.Er geldt een verbod op buitenschoolse activiteiten

Mondmaskerplicht wordt uitgebreid
de mondmaskerplicht wordt verlaagd tot iedereen vanaf 6 jaar.

Sportactiviteiten:
Sporten binnen blijft toegelaten, maar er mag geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden of trainingen.
Over grote sportevenementen buiten (zoals voetbalwedstrijden) wordt later beslist

Het overlegcomité komt terug bijeen in de week van 20 december.

LEES MEER
Profile moedigt automobilisten aan extra oog te hebben voor banden!

Profile moedigt automobilisten aan extra oog te hebben voor banden!

Algemeen / Gemaakt op woensdag 1 december 2021

‘Kijk uit je doppen!’ Onder die noemer adviseert Profile automobilisten om hun autobanden goed te controleren. Dit is extra belangrijk nu het kouder en natter wordt. Koud en herfstachtig weer brengt vaak gladheid met zich mee. Een goede conditie van de banden, en het gebruik van winterbanden in winterse omstandigheden, beperkt de risico’s die gladheid met zich meebrengt. Profile lanceert een campagne om de ogen van bestuurders op ludieke wijze op hun banden te richten.

Gladheid brengt allerlei gevaren met zich mee. Banden hebben minder grip op de weg. Dit veroorzaakt bijvoorbeeld slipgevaar. Ook ontstaat bij gladheid een langere remweg. Automobilisten moeten zich hiervan bewust zijn en hun rijgedrag hieraan aanpassen. Nog belangrijker is dat automobilisten hun banden goed onderhouden en tijdig wisselen naar winterbanden of rijden op ‘all season’ banden met voldoende profiel.

Meer grip bij gladheid
Profile-ondernemer Rudy Vermeulen legt uit: “Gebalanceerde en uitgelijnde banden met voldoende profiel zorgen voor een veiligere verkeerssituatie voor de bestuurder én andere weggebruikers. Goed onderhouden banden zijn altijd belangrijk. Maar in het bijzonder bij koud weer en gladheid. Deze weersomstandigheden zorgen voor minder grip op de weg. Rijd daarom niet lang door op zomerbanden, maar wissel op tijd! Goed onderhouden banden houden je dan veilig op de weg.”

‘Kijk uit je doppen’
Het is bekend dat Belgen over het algemeen onvoldoende bewust bezig zijn met bandenonderhoud. Directeur Profile International Dirk Lambrechts ligt toe: “Dat blijkt ook wel uit recente steekproeven op diverse locaties in België en Nederland. Bij 87% van de 1.487 gecontroleerde auto’s in België was de bandenspanning niet in orde.* Simpelweg gevaarlijk, niet duurzaam en slecht voor de portemonnee. Daarom lanceren wij de ‘Doldwaze Doppendagen’ als extra stimulans voor bestuurders om de banden van hun voertuig te checken”. Automobilisten worden, via een flyer, aangespoord om te checken of er een rood dopje over één van de ventieldoppen is geplaatst. Als je een rood dopje vindt, maak je kans op mooie prijzen zoals een bandenset. Kijk dus eens wat vaker naar beneden, is de boodschap.

Wintercheck
Een automobilist die tijdens het controleren van zijn banden twijfelt over de kwaliteit, doet er goed aan de garage te bezoeken. Bij Profile kan de automobilist zijn auto meteen volledig winterklaar maken door de wintercheck uit te laten voeren. Dan worden namelijk niet alleen de banden, de bandenspanning en -profiel op orde gemaakt, maar worden ook de vloeistoffen bijgevuld en de remmen, accu en uitlaat gecontroleerd.

* Onderzoek uitgevoerd op 27 september 2021 bij 1.487 personenauto’s op 11 plaatsen in België, met name bij winkelcentra en bioscopen in Anderlecht, Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Hasselt, Knokke, Leuven, Luik en Schaarbeek.

LEES MEER
ConXioN zet haar groei verder met de overname van ICT-bedrijf De Volder in Dendermonde!

ConXioN zet haar groei verder met de overname van ICT-bedrijf De Volder in Dendermonde!

Mededelingen / Gemaakt op dinsdag 23 november 2021

Naast de West-Vlaamse vestigingen in Deerlijk en Waregem opereert ConXioN voortaan dus ook vanuit Oost-Vlaanderen. De bedrijven waren al geen onbekenden voor elkaar en De Volder gaat nu dus officieel op in ConXioN.

ConXioN, het ICT-bedrijf met vestigingen in Deerlijk en Waregem, neemt De Volder NV uit Dendermonde over, ook een gevestigde waarde in het ICT-landschap. ConXioN startte 25 jaar geleden als ICT-dienstverlener voor West-Vlaamse kmo’s. Ondertussen telt het bedrijf meer dan 100 werknemers en is het actief in West- en Oost-Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Met de overname verwerft ConXioN haar eerste Oost-Vlaamse kantoor en vergroot het dus haar fysieke voetafdruk in Vlaanderen. Daarnaast versterkt het zo de gelederen met zes nieuwe collega’s.

De twee bedrijven werkten reeds vaak samen en zijn dus geen onbekenden. “Veel klanten van De Volder kennen omdat wij reeds jarenlang ondersteunden in het aanbod, hoofdzakelijk op vlak van clouddiensten”, licht Chris Debyser, CEO van ConXioN, de overname toe. “Voor die klanten zal er dus niets veranderen, buiten dat ze nu kunnen rekenen op een nog breder aanbod en meer dan 100 experts. Ook onze klanten kunnen hiervan genieten én onze Oost-Vlaamse partners kunnen voortaan geholpen worden vanuit een uitvalsbasis dichterbij huis.”

Immer besser
Na de overname van Gi.Ko Office Solutions bvba in september 2020, waarmee ConXioN het aanbod uitbreidde met Kyocera-printing en managed document services, is deze overname een volgende stap in het groeiverhaal. Na een grote stijging in zowel aantal werknemers als omzet in het uitdagende coronajaar 2020, mikt ConXioN-CEO Chris Debyser ook dit en volgend jaar op een sterke groei: “We willen het ‘immer besser’ doen, altijd beter”, zegt Debyser. “In periodes waarin werknemers afwisselend thuis en op kantoor werken, merken we dat de nood aan en vraag naar ICT-diensten blijven stijgen. We hebben de expertise in huis om klanten daarin te ondersteunen. Door te blijven groeien kunnen we dat ook proactief en future proof doen.”

LEES MEER
West-Vlaamse textiliens scoren bij Nike en co. met recyclagetechnologie

West-Vlaamse textiliens scoren bij Nike en co. met recyclagetechnologie

Mededelingen / Gemaakt op dinsdag 9 november 2021

Het West-Vlaamse textielbedrijf Concordia ontwikkelde een nieuwe recyclagetechnologie voor textielafval en gaat de komende jaren wereldwijd 50 tot 100 miljoen euro investeren in fabrieken. ‘Internationale klanten staan in de rij. Die moeten ambassadeurs worden van ons verhaal.’

‘Disruptie zie je elke dag. Het is belangrijk dat we zelf disruptor zijn’, zegt Carl Baekelandt, CEO en mede-eigenaar van Concordia Textiles. Met die gedachte in het achterhoofd stampte hij enkele jaren geleden Purfi (Pure Renewable Fibre) uit de grond, een joint venture met een Amerikaans bedrijf dat een nieuwe technologie had ontdekt om textielvezels te recycleren in hun oorspronkelijke staat. Rejuvenation, noemt hij het. ‘Dit is de toekomst, want recyclage in onze sector is geëvolueerd van nice to have naar must-have. Dat is gebeurd met een snelheid die je je niet kan voorstellen.’

Onder impuls van Concordia werd de technologie op punt gezet en ommuurd met een patentbescherming, waarna een investering volgde van 8 miljoen euro in een eerste proeflijn. In Waregem, de thuisbasis van Concordia Textiles.

lees het volledig artikel in de tijd.

LEES MEER
IWZ GESPOT: AFSLUITINGEN WILLE

IWZ GESPOT: AFSLUITINGEN WILLE

Voorstelling / Gemaakt op woensdag 3 november 2021

N.V. Afsluitingen Wille was een rasecht familiebedrijf dat tot en met 2018 door Christ Wille werd geleid, echter wegens gebrek aan opvolging binnen de familie werd de firma aan het einde van 2019 overgelaten aan Dhr. Gilles Vanovenberghe.

De firma Wille blikt terug op meer dan 50 jaar ervaring in het plaatsen van hekwerken en poorten.

Onze 3 troeven:
1. Kwaliteit:
N.V. Afsluitingen Wille staat voor professionele installatie. In overleg met de klant zoeken we volgens het beschikbare budget naar de meest geschikte beveiligingsoplossing. Onze ervaren en geroutineerde vakmensen worden op regelmatige basis bijgeschoold of opgeleid wat betreft de nieuwste afrasteringssystemen.

2. Duurzaamheid:
We bieden de klanten hoogwaardige beveiligingsoplossingen zoals:
 De nieuwste afrasteringssystemen (gaas- en paneelafsluitingen);
 Draai- en schuifpoorten
 Draaitrommels
 Detectiesystemen
 Slagbomen en toegangscontroles
 Speedgates
 …

3. Klantentevredenheid:
Doorheen de jaren heeft N.V. Afsluitingen Wille een tevreden klantenkring opgebouwd. Onze sterke referenties spreken voor zich. We passen ons vakmanschap toe op vele terreinen:
 Particuliere sector:
 Industriële sites
 Fabrieken, opslagplaatsen, magazijnen,…
 Publieke sector:
 Scholen, jeugdinstellingen, overheidsgebouwen, gevangenissen,…
 Infrastructuur en transport:
 Luchthavens, spoorwegen, autowegen,…
 Sportinfrastructuur:
 Voetbalstadions, renbanen, zwembaden, golfterreinen,…
 Hoge veiligheid:
 Energiereactoren, kerncentrales, militaire domeinen,…

Zowel voor particulieren als industriëlen staan wij garant voor de oplossing die het best aanleunt bij de noden van de klant: stevige en robuuste draad- en paneelafsluitingen, poorten, oplossingen voor toegangscontroles, al dan niet geautomatiseerd. Met een team van 35 medewerkers, waaronder ervaren elektriciens en installateurs, waarborgen wij een hoge kwaliteit aan scherpe prijzen.

meer info: https://www.afsluitingenwille.be/

LEES MEER
eSafe design pakketbrievenbussen krijgen ‘Handmade In Belgium’ label!

eSafe design pakketbrievenbussen krijgen ‘Handmade In Belgium’ label!

Mededelingen / Gemaakt op zondag 31 oktober 2021

Innovatieve producent van pakketbrievenbussen eSafe krijgt een Handmade in Belgium label. Die erkenning bevestigt de juiste focus van eSafe op 100 % Belgische kwaliteit en veelzijdigheid sinds de opstart van het merk in 2016.

E-commerce kent nog steeds een sterke groei. Het coronavirus heeft deze opmars zelfs nog extra mee in de hand gewerkt. Om al die bestelde pakjes ook veilig en zonder fout op hun bestemming te krijgen, zijn de pakketbrievenbussen van eSafe de geschikte oplossing. Bij eSafe ligt de focus op de combinatie van design, functionaliteit en vooral kwaliteit. Het nieuwe Handmade In Belgium -label onderstreept die filosofie.

Garantie voor Belgische kwaliteit
eSafe is 100 procent Belgisch. Van de oprichter en de medewerkers tot het ontwerp, de ontwikkeling en de productie. Door de workflow volledig in eigen handen te houden, garandeert het bedrijf op elk moment de hoogste kwaliteit en afwerkingsgraad. Elk product gaat door ervaren handen en doorstaat strenge kwaliteitscontroles.

Die filosofie leidde mee tot de toekenning van het Handmade in Belgium label. Deze erkenning wordt uitgereikt door Unizo aan bedrijven die maatwerk realiseren met bewuste keuzes van materialen en grondstoffen. "Om in aanmerking te komen voor een Handmade in Belgium label moet je als bedrijf voldoen aan een hele lijst met voorwaarden", zegt eSafe zaakvoerder Leon Renson. “We zijn dan ook trots op deze erkenning en zien het als een bevestiging dat de ingeslagen weg met focus op design, functionaliteit en kwaliteit voor eSafe de juiste is.

Koop lokaal
In deze bloeiende tijden van online shoppen wil eSafe vooral ook een lokale partner zijn die ervoor instaat dat pakketjes zonder fout bij de eigenaar terechtkomen. De combinatie van brievenbus en pakketbus vult alle postnoden in en sluit bovendien naadloos aan bij de architectuur van elke woning, appartement of bedrijfsgebouw. Een praktische oplossing met esthetische meerwaarde, zo je wil. Voortaan dus met het HIB-label als kwaliteitsgarantie.

Over eSafe
Sinds 2016 ontwerpt en ontwikkelt eSafe een breed gamma aan pakketbrievenbussen. De startup telt intussen 16 medewerkers in productie, R&D, sales en marketing. Vanuit Kruisem vinden de pakketbrievenbussen via een sterk verdelernetwerk van fysieke winkels, webshops & ervaren installateurs hun weg naar woningen, appartementen en bedrijven. https://www.my-esafe.be/nl

 

LEES MEER