Caps
KBC
Tentz
Marked

AGENDA

26/03/2022 RUN INTO THE ZONE 2020
IWZ GESPOT: AXIOMA

IWZ GESPOT: AXIOMA

Voorstelling / Gemaakt op vrijdag 24 september 2021

Axioma nv is een verlichtingsbedrijf actief in het midden- en hogere segment van de projectenmarkt in de professionele sectoren: kantoren, scholen, industrie, retail, sport, gezondheidszorg, publieke gebouwen en openbare verlichting. Axioma nv is exclusief invoerder van verlichtingsproducten van professionele topkwaliteit - met een totaal aanbod van zowel architecturale verlichting als functionele binnen- en buitenverlichting. Dat assortiment, die topkwaliteit en die exclusieve licenties maken ons tot één van de belangrijkste marktspelers in België, Luxemburg en Nederland.

Patrix Vanheirreweghe  |  Managing Director : "Bij Axioma krijgt u de full package: professionaliteit, drive & passie, loyaliteit met een focus op niche."

Wij zijn 'lichtspecialisten'. Experts dus, met heel wat knowhow. Dat is dan ook onze meerwaarde. We leveren niet alleen producten, maar ook services... én vooral, oplossingen : voor vraagstukken van bedrijven en overheden, zoals energiebesparing, productiviteit of veiligheid... maar ook van imago of marketing ... of van installatie- en onderhoudscomfort. Nu meer dan ooit door en met de LED verlichting.

Dagelijks dergelijke vraagstukken oplossen vergt gespecialiseerde en gedreven medewerkers én een lerende organisatie. Kennis van verlichting is immers kennis van heel verschillende domeinen: lichttechniek, elektronica, fysica, biofysica, chemie, kleurenkunde, psychologie, architectuur. Op de hoogte blijven van alle nieuwe technologische ontwikkelingen en sectorale eisen is dan ook specialistenwerk - en vereist een voortdurende investering in kennis en informatie. Via onze internationale partners en contacten met de academische en bedrijfswereld slagen we er in die kennis voortdurend te versterken.

Verlichting is niet zo simpel! Bij human centric lighting (vaak aangeduid met "HCL") staat, zoals de naam het al aangeeft, de mens centraal. Het maakt onderdeel uit van human centric design. Kort gezegd gaat human centric lighting over de invloed van licht op het biologische klokje ("het circadiaan ritme") van de mens. Het 24 uurs ritme van de zon beïnvloed wie we zijn en wat we doen. Onze ogen verbinden licht en duisternis aan ons lichaam. De intensiteit, kleur, tijdsduur en richting van het licht zijn daarbij van grote invloed.

LEES MEER
Madelec: Een bedrijf met een hart!

Madelec: Een bedrijf met een hart!

Mededelingen / Gemaakt op donderdag 23 september 2021

Madelec sponsort een AED-toestel dat aan de school Groenhove te Waregem wordt geplaatst.
Dit mooie gebaar kwam tot stand door een project via vzw Heart-saver. Vzw HeartSaver financiert het AED-schoolproject gedurende 5 jaar door een fundraisingcampagne op te zetten bij de lokale ondernemers.

LEES MEER
Organisatie POM-W.VL.

Organisatie POM-W.VL.

Mededelingen / Gemaakt op donderdag 23 september 2021

MASTERCLASS EXPONENTIAL TRANSFORMATION

Vanuit POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) organiseren we een Masterclass Exponential Transformation, die exclusief open staat voor West-Vlaamse KMO-bedrijfsleiders. Van 21 okt - 16 dec 2021 gaan er 5 sessies, gedurende 8 weken, met 3 modules door telkens bij West-Vlaamse gastbedrijven met docenten van Antwerp Management School.

WEST4WORK - Arbeidsmarktcongres

Hoe krijgen én houden we meer mensen aan het werk met behulp van technologie? En welke mogelijkheden biedt inclusieve technologie voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt? Deze vragen staan centraal op de 4de editie van WEST4WORK, het tweejaarlijks arbeidsmarktcongres in West-Vlaanderen georganiseerd op donderdag 4 november 2021.

Tien organisaties bundelden hun krachten en stelden een boeiend programma met ruim 50 sprekers samen. Op de innovatieplaza kan je inclusieve technologieën ontdekken en beleven. En tijdens WEST4afterWORK kan je naar hartenlust netwerken met alle belangrijke actoren van de West-Vlaamse arbeidsmarkt.

LEES MEER
Locinox versterkt zijn Europees leiderschap via mega investering

Locinox versterkt zijn Europees leiderschap via mega investering

Mededelingen / Gemaakt op donderdag 23 september 2021

Joseph Talpe van Locinox investeert 30 miljoen in smart factory of the future.

In aanwezigheid van minister Hilde Crevits, Joseph Talpe, oprichter Locinox, en CEO Mik Emmerechts, legde Locinox op 10 september de eerste steen van een gloednieuwe site in industriezone Waregem-Zuid. De ‘Smart Factory of the Future’ krijgt de naam Locinox 4.0 en wordt in gebruik genomen vanaf eind 2022. Met deze toekomstplannen bevestigt en versterkt Locinox (150 medewerkers, 50 miljoen euro  omzet) zijn positie als Europese marktleider in innovatieve outdooroplossingen voor toegangscontrole voor de poort- en hekwerkindustrie.

De geplande bedrijfsoppervlakte van 40.000 m² op een totale grondoppervlakte van 7 ha betekent een verdrievoudiging van de huidige capaciteit, als gevolg van de explosieve groei van de voorbije jaren. Locinox 4.0 wordt een echte creatieve én innovatieve hotspot waar automatisatie, connectiviteit en hightech naadloos in het productieproces integreren.
De investering voor de eerste fase van het bouwproject bedraagt 30 miljoen euro, met 1,25 miljoen euro Vlaamse steun.

Bouwtechnisch houdt deze smart factory rekening met duurzaamheid, ecologie en het welzijn van de circa 150 medewerkers. Aangename en ergonomische werkstations, een showroom, een experience center, ontspanningsruimtes, een ruime groene patio, dakterras en meer dan 1,5 hectare groen met een picknickweide trekken die visie door. Nu al zijn hoogstammige bomen aangeplant, één voor elke werknemer. In totaal komen er meer dan 250 nieuwe bomen op de site.

Het Waregemse Locinox is Europees marktleider in een specifieke niche waarbinnen het continu innoveert. Het ontwikkelt en produceert (elektro-)mechanische producten en producten voor toegangscontrole voor de poort- en hekwerkindustrie. Het familiebedrijf werd in 1988 opgericht door Joseph Talpe en stelt inmiddels ook de tweede generatie aan het werk. Innovatie blijft de motor van de groei en het exportsucces en droeg de afgelopen twee decennia bij tot een gestage en organische groei met dubbele cijfers. Het exportaandeel is alvast goed voor 90 procent van de omzet. De Waregemse producten zijn terug te vinden in circa 60 landen. Locinox heeft ook een nominatie op zoek voor de Leeuw van de Export 2021.

LEES MEER
Galana BBQ

Galana BBQ

Activiteiten / Gemaakt op donderdag 23 september 2021

Om het personeel te bedanken voor hun loyaliteit en harde werk gedurende het laatste jaar organiseerde Galana NV een barbecue.

"Tijdens de pandemie werkten onze medewerkers hard om ervoor te zorgen dat onze klanten hun klanten konden voorzien van onze heerlijke desserts. Bedankt allemaal!"

LEES MEER
Gaverbeek weer zichtbaar als groene poort tot hippodroom

Gaverbeek weer zichtbaar als groene poort tot hippodroom

Algemeen / Gemaakt op donderdag 23 september 2021

Het project om de Gaverbeek opnieuw zichtbaar te maken, krijgt aan de vooravond van Waregem Koerse een eerste concrete invulling. De ‘poort tot de hippodroom’ wordt een groene, uitnodigende plek waar het aangenaam vertoeven is. Stad Waregem slaat voor dit project de handen in elkaar met de Vlaamse Milieumaatschappij en Intercommunale Leiedal.

In Waregem krijgen enkele sites langs de Gaverbeek de komende jaren een fikse opknapbeurt: de ingang van en het traject langs de hippodroom, het Spei en het Jeugdeiland. Het is de bedoeling om de Gaverbeek opnieuw zichtbaar te maken en de belevingswaarde voor inwoners en passanten te verhogen.

Tegen Waregem Koerse 2022

De timing voor het eerste, ambitieuze project werd niet toevallig gekozen. Is Waregem Koerse immers niet het uithangbord van de Gaverbeek? De werken starten na onze hoogdag van het jaar en moeten voltooid zijn voor Waregem Koerse van volgend jaar.

Wat nu oogt als een schrale parkeerplek zal in de toekomst een groene ‘poort tot de hippodroom’ worden. Door de Gaverbeek op die beroemde locatie opnieuw zichtbaar te maken en in ere te herstellen, hoopt de stad niet alleen de verbinding tussen het centrum en de hippodroom te versterken, maar ook een nieuwe, kwalitatieve publieke ruimte te creëren.

Gewapend tegen klimaatveranderingen

Tegenwoordig zetten alle partijen stevig in op het herstel van waterlopen. Zo was Intercommunale Leiedal de jongste jaren druk bezig met het opstellen van een integrale visievorming voor het hele stroomgebied van de Gaverbeek. Dat gebeurde in samenwerking met de betrokken gemeenten en andere externe partijen zoals de Vlaamse Milieumaatschappij. Onder meer wonen, werken, ontspannen, en landgebruik kwamen aan bod. De achterliggende ambitie? De Gaverbeek uitbouwen tot een klimaatbestendige beekvallei om beter gewapend te zijn tegen toekomstige klimaatveranderingen.

Bron : Leiedal 

LEES MEER